Rapportering

Naarmate je onderneming groeit, stel je misschien vast dat je buikgevoel niet langer voldoet als basis om de juiste beslissingen te nemen. Je krijgt misschien wel regelmatig een high level update over de financiële situatie in je bedrijf, maar kan je daaruit ook de inzichten halen die je nodig hebt om bij te sturen?

 

In jouw onderneming is ontzettend veel data aanwezig. Maar het is niet altijd eenvoudig om deze te ontsluiten en correct te interpreteren. Misschien beschik je wel over een goede rapportering, maar kruipt er elke maand veel tijd in om deze op te stellen? Wij kunnen helpen om een performante en geautomatiseerde rapportering op te zetten die jouw business inzicht geeft in de KPI’s die er echt toe doen. 

Meer inzicht in de data van jouw onderneming?

Kom eens langs in één van onze kantoren en wij bekijken hoe je jouw data kunt omzetten in een performante en geautomatiseerde rapportering.

Ga met ons aan de slag

We doen dat op maat van platformen als Bright Analytics, Q Klik & Silverfin.

 • Vertaling van jouw strategie in de juiste KPI’s
 • Rapportering van financiële en operationele KPI’s
 • Heldere dashboards
 • Budgettering, cash forecasting en consolideren van cijfers

De nadruk ligt daarbij op automatisatie. De platformen worden continu bijgewerkt met de laatst beschikbare financiële en operationele data. Tijd die vroeger naar input ging, komt nu vrij voor analyse.

Als adviseur zijn wij onafhankelijk van elk van deze platformen. We zullen dus steeds de oplossing voorstellen die naar ons idee het beste aansluit bij jouw specifieke noden.

 

CFO-as-a-service

Het is dan wel onze passie om rapporteringsprocessen te automatiseren, deze kunnen slechts succesvol zijn in de mate dat ze leiden tot actie.  

Beschik je in jouw onderneming al over de juiste benchmarks (budgetten, sectordata,…) om de resultaten af te toetsen? Heb je een goed zicht op hoe de cash in de komende maanden zal evolueren? Of worden de groepscijfers al geconsolideerd bekeken?

tools

Via onze CFO-as-a-service dienstverlening helpen we jou om van de finance afdeling een echte business partner te maken. Zo helpen onze controllers je graag op vlak van:

 • Rapportering
 • Opmaak budgetten en forecasts
 • Cash forecasting
 • Werkkapitaal analyses en optimalisaties
 • Investeringsanalyses
 • Financieringsgesprekken met banken en andere financierders
 • Consolidatie en groepsrapportering

En dat doen ze zowel op tijdelijke als meer recurrente basis (bijvoorbeeld één dag per week).

Digitalisatie

De beschikbaarheid én betrouwbaarheid van de financiële en operationele data hangt natuurlijk sterk af van de interne bedrijfsprocessen en de digitale tools die deze ondersteunen.

Een eenvoudig voorbeeld:

Indien er geen opvolging is van projecten via bijvoorbeeld projectsoftware of een ERP, dan wordt het ook moeilijk om de rendabiliteit van die projecten te rapporteren.

Fidiaz kan je daarom ook bijstaan om die processen te optimaliseren en te digitaliseren. Wanneer dat niet enkel leidt tot een efficiëntere werking van je bedrijf, maar ook nog eens tot meer inzicht in de performantie ervan, win je tweemaal!

Bekijk dus zeker ook eens onze dienstverlening rond digitale transformatie.

digitalisatie

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert Fidiaz bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak