Ondernemer in de kijker

/
Boekhouden

/
Keerbergen

Share
Sylvie en Stef Schollier, Concept store Mamuli

"Zij sturen klanten naar ons door, wij naar hen"

Sylvie Schollier (39) stond als klein meisje al achter de toonbank in de paardensportzaak van haar ouders. Anderhalf jaar geleden begon ze met haar broer Stef (38) de concept store Mamuli in het Kluisbos in Buizingen.

De robuuste, door hun vader met leer overtrokken toonbank. Het Kluisbos dat zijn voet stilletjes voor de deur heeft gezet. De winkelruimtes die nog helemaal de sfeer ademen van de huiskamers en pergola die ze ooit waren. De boomhut die de kinderen kunnen verkennen terwijl moeder of vader hetzelfde met de winkel doen.

Wie naar concept store Mamuli in Buizingen trekt op zoek naar een origineel geschenkje, heeft gelijk. En wie er vooral binnenwipt voor de rust en de hartelijkheid van de zaakvoerders Sylvie en Stef Schollier, heeft dat óók. Stef: Ik heb net beslist dat ik je tóch een tweede koffie maak.

"Dozen uitpakken, avondeten en weer beginnen – het gaat er hier net zo aan toe als vroeger bij ons thuis."

Zeven jaar geleden hebben mijn man en ik dit pand in het Kluisbos gekocht. Mijn broer Stef had het gevonden op de site van een immobiliënmakelaar uit Tervuren. Ik zat hoogzwanger achter op de motor van Stef toen we het huis op een zondagochtend zijn komen bekijken. Die ruimte, het bos, ik was meteen verkocht.

Anderhalf jaar geleden zijn Stef en ik met Mamuli begonnen. Zelfstandige zijn heeft me nooit afgeschrikt, vertelt Sylvie. Stef en ik zijn opgegroeid tussen paarden, leder en in de winkel van onze ouders. Onze vader was zadelmaker, en als je de deur van onze keuken opendeed, stond je achter de toonbank. Dat is nu een copy-paste. Stef heeft zijn huis in Elsene, maar mijn man en ik wonen met onze kindjes naast de zaak.

Sylvie en Stef Schollier, Concept store Mamuli

Sylvie en Stef Schollier, Concept store Mamuli

Sylvie en Stef Schollier, Concept store Mamuli

De keuze voor BlueGround lag voor de hand. Mijn man én mijn broer waren er al klant. Zij waren heel tevreden over hen, het is dus geen seconde bij me opgekomen om een ander boekhoudkantoor te nemen. Stef is handelswetenschapper. In principe zou hij de boekhouding dus zelf kunnen doen. Maar dan zou hij geen tijd meer overhouden om mee de winkel te ontwikkelen. 

Een goede boekhouder anticipeert, denkt mee in het verhaal van je zaak en is to the point in zijn adviezen. Uiteraard betaal je ervoor, maar op een boekhouder mag je niet besparen, want die maakt je bedrijf. Aan vage adviezen, al zijn ze goedkoper, heb je niets.

"Tussen BlueGround  en ons als klant is er wederzijds respect."

Onze boekhouder steunt ons in onze business, ze sturen klanten door naar onze winkel. En omgekeerd pr’en wij voor hen. Een mooie wisselwerking dus (lacht). Hun aanpak is ook heel persoonlijk. Je contactpersoon kent je dossier door en door. En stel je een vraag, dan heb je bij wijze van spreken vijf minuten later al een antwoord.

Het cliché van de droge fiscalist gaat helemaal niet op voor BlueGround, zegt Stef. Zij doen meer dan alleen de boekhouding. Ze spelen kort op de bal. Voor ons als starters is het bijvoorbeeld heel nuttig dat we op tijd en stond, via tussentijdse resultaten, op de hoogte gehouden worden over hoe we ervoor staan. Zo kun je snel bijsturen als dat nodig is.

Sylvie en Stef Schollier, Concept store Mamuli

Sylvie en Stef Schollier, Concept store Mamuli

Wat onze job zo fijn maakt, is de band met de klanten. Het is ongelooflijk hoeveel toffe mensen wij hier al in een jaar ontmoet hebben. Dit soort winkels waar de klant echt welkom is, die zijn niet meer zo dik gezaaid. Hier kun je bij een koffie een klapke doen.

Het mooiste compliment kregen we vorige week van een klant. Die kwam na haar werk eens even langs met kinderen “om te ontstressen bij Mamuli”. Klanten beginnen ook zelf hun inbreng te doen: hebben ze in Parijs een leuk ding ontdekt, dan komen ze dat melden.

"Whatever you decide to do, make sure it makes you happy."

Een eigen zaak beginnen? Of je nu in loondienst werkt of als zelfstandige, kopzorgen heb je altijd. Maar als je je targets niet haalt, dan kun je als zelfstandige wel veel dieper in de problemen raken dan als werknemer. Toch vind ik het beter om spijt te hebben van iets dat niet lukt, dan tachtig te zijn en spijt te hebben dat je iets nooit geprobeerd hebt.

Ach, onze raad kan slechts het duwtje in de rug zijn. Whatever you decide to do, make sure it makes you happy. Volg je buikgevoel en je gezond boerenverstand. Maar heb je dat niet, begin er dan niet aan.

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert Fidiaz bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak