Ondernemer in de kijker

Share

Restaurant Silo’s: “je hebt geen zilveren vork nodig om lekker te eten”

Wie Silo’s zegt, zegt een toegankelijke keuken met een focus op kwalitatieve producten. “Wij werken met een totaalconcept waar de eerlijke basiskeuken op een eigentijdse manier in ere wordt hersteld. Tegelijkertijd is er een wisselwerking tussen dit unieke kader en een rijke geschiedenis.” Een gesprek met twee gepassioneerde ondernemers, die bij de verdere uitbouw van hun zaak ook op Fidiaz rekenen.

uitbaters restaurant Silo's

Van links naar rechts: Dries Van Dijck, Dieter Fleurinck en Dimitri Cuypers

Drie enthousiaste ondernemers

In de zomer van 2022 zetten Danny Vanderschueren, zijn echtgenote Karine Peers en hun zakenpartner Danny De Landtsheer een grote stap: ze laten hun bekende restaurant Silo’s in Boortmeerbeek over. Voor de opvolging moesten ze niet ver zoeken, die vonden ze in eigen rangen: chef-kok Dieter Fleurinck, sommelier Dimitri Cuypers en gastheer Dries Van Dijck nemen de zaak over.

“Dat ik op mijn jonge leeftijd (24 jaar) zo’n kans krijg, vind ik heel speciaal. Ik voel me dan ook enorm vereerd. Samen gaan we er 200% voor!”, glundert Dries. Ook Dieter en Dimitri delen dit enthousiasme: “De ene zit al wat langer in de branche dan de andere, maar dat maakt ons net zo’n goed trio. We zijn drie mensen met culinaire ervaring, gemengd met een frisse blik!”

Topservice, nieuwe smaaksensaties en zintuigelijke prikkelingen

Voor de drie ondernemers staat een toegankelijke keuken met topservice voorop. Het restaurant telt zo’n 120-tal zitplaatsen waarvoor ze een sterk team van 20 medewerkers in dienst hebben. Samen zorgen ze er steeds voor dat alles piekfijn in orde is. “Wij werken met een vast team waarop we altijd kunnen rekenen. De principes en gewoontes van Silo’s zitten ‘erin gebakken’ waardoor ze perfect weten wat ze moeten doen. Zonder hun zouden we dit alles niet kunnen waarmaken en dat beseffen we maar al te goed”, vertellen ze dankbaar.

“Bij Silo’s heb je geen zilveren vork nodig om lekker te eten. Wij werken voornamelijk à la carte waar je enerzijds kan genieten van verfijnde gerechten maar anderzijds ook van gekende klassiekers. We pakken graag uit met onze klassieke manier van werken zoals onze rangkelners, maar daarnaast zetten we ook maximaal in op het eigentijdse en de frisheid. Bij ons blijven de ervaringen niet beperkt tot bord en glas. Je komt op een kruispunt van nieuwe smaaksensaties, zintuigelijke prikkelingen en ontdekkingen waar nieuwe werelden voor je opengaan”, legt Dries met veel passie uit.

Mooi bordje Silo's

 

Goede samenwerking met Fidiaz

“Doordat de vorige eigenaars zo tevreden waren over Fidiaz als accountancy partner, zijn wij daar verder in meegegaan. Wij zijn ondertussen ook gestart met de digitale manier van werken en we moeten zeggen dat het boekhoudplatform van Fidiaz heel klantvriendelijk is. We waren er dus snel mee weg”, vertelt Dimitri.

“En er is niet alleen de digitale manier van werken. De gesprekken zijn ook gedetailleerd en helpen ons bij het ondernemen. Het is niet gewoon: ‘Dit zijn de cijfers’. De Fidiaz-specialisten geven ook duidelijk aan wat de pijlers zijn van onze zaak. Verder kunnen we dagdagelijks rekenen op onze dossierbeheerder Hans. Als we een vraag hebben, reageert hij binnen de kortste keren”, vertelt Dieter.

Is het een goede trein? Spring er dan zeker op!

“Als je de kans krijgt om iets te doen wat je jouw hele leven al wilt doen, dan heb ik maar één advies: bekijk alles goed, twijfel niet te veel en gewoon doen. Ik vergelijk het altijd met een trein. Is het een goede trein, dan moet je er ongetwijfeld opspringen”, lacht Dries.

Ook Dimitri en Dieter gaan hiermee akkoord. Zij zien de toekomst rooskleurig. “Wij drie zijn samen met ons team dag in en dag uit bezig om een nog groter succesverhaal van Silo’s te maken. Als je iedere dag het beste van jezelf geeft, je jouw werk met passie doet en je voor jezelf altijd een trapje hoger wil gaan? Dan komt dat ongetwijfeld goed”, vertellen ze beide.

Restaurant Silo's

Leuvensesteenweg 350, 3190 Boortmeerbeek,  www.silos.be

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert Fidiaz bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak