Medewerker in de kijker

Share

Medewerker in de kijker: Sofie

Medewerker Sofie Lamens

1. Kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Sofie Lamens, 32 jaar. Ik ben afkomstig uit Herent bij Leuven, maar ondertussen woon ik in Keerbergen. Er heerst een gezellige drukte bij ons thuis. Ik heb twee kleine kindjes en een puppy. Momenteel werk ik als Senior Advisor Accountancy & Tax in de kantoren van Keerbergen en Mechelen.

2. Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?:

Een typische werkdag heb ik eigenlijk niet. Elke dag ziet er anders uit. ’s Ochtends open ik mijn mailbox - soms met een bang hartje voor de hoeveelheid berichten. Mijn inbox is zowat het to do-lijstje dat mijn dag bepaalt. Ik maak altijd een planning, maar die kan ik zelden aanhouden. Er komt altijd wel een onverwacht mailtje binnen. Sommige mails stuur ik door naar Nathalie, mijn junior collega,. Zij zorgt er mee voor dat de dossiers tijdig verwerkt worden. Hierdoor is ook haar dag goed gevuld en zorg ik ervoor dat ze veel kan bijleren.

3. Waarom ben je bij Fidiaz gestart?

Na mijn middelbare school heb ik Accountancy & Fiscaliteit gestudeerd aan de hogeschool. Daarna ben ik TEW gaan bijstuderen. Zo kon ik nog wat extra genieten van het studentenleven. Na mijn studies heb ik 3 jaar gewerkt als consultant. Maar toch knaagde er iets. Toen ik geslaagd was voor het ingangsexamen van het ITAA om accountant te worden wist ik: ‘Dit is meant to be!”. Zo ben ik teruggegaan naar de accountancywereld.
Hoe ik bij Fidiaz terecht ben gekomen? Heel toevallig. Mijn vriend jogde voorbij een uithangbord van Fidiaz. Toen ik de website ging opzoeken, zag ik dat ze nog op zoek waren naar nieuwe mensen. Niet veel later ging ik solliciteren. Vanaf het eerste moment dat ik het kantoor binnenstapte, merkte ik de joviale sfeer op. Ik wist meteen dat ik goed zat.

4. Wat is je motivatie? Waarom doe je wat je doet? Wat geeft jou voldoening?

Er schuilt toch een ambitieus beestje in mij. Ik wil graag mijn best doen om te zien waar ik geraak. Moest ik toch niet hogerop geraken, dan is het ook zo. Maar dan heb ik het tenminste wel geprobeerd. Dit is ook een levensmotto dat ik wil meegeven aan mijn kinderen: “Wie niet waagt, niet wint.” Ik wil niet dat ik later ergens spijt van zal krijgen.

5. Hoe ervaar je het werken in het Fidiaz Team?

Heel plezant. Er hangt een heel gemoedelijke sfeer op kantoor. Bij Fidiaz werk je niet gewoon met collega’s, je werkt echt met vrienden. Uiteraard wordt er wel gewerkt. Maar soms lijkt het toch of je gewoon met vrienden op café zit. Alleen missen we soms nog een pintje (lacht).
Samen met de collega’s hebben we ook onze gemeenschappelijke liefde voor broodjes ontdekt. Zo eten we elke middag samen. Dit zorgt ervoor dat je iedereen bij Fidiaz goed leert kennen. Dat is echt heel fijn.

6. Wat zijn de positieve kanten aan jouw functie?

Ik heb een heel gevarieerd takenpakket. Ik leid een Junior op. Ik probeer haar mee te doen groeien en kijk haar dossiers na. Ze kan altijd bij mij terecht voor vragen. Ikzelf kan met mijn vragen altijd aankloppen t bij mijn managers. Zij zorgen er dan weer voor dat ik vooruitga.
Wat ik nog fijn vind aan mijn job? Het contact met de klanten. Ik weet wie ze zijn en omgekeerd. Als ik hen opbel, hebben ze een bekende stem aan de telefoon.

7. Kan je een beschrijving geven van de evolutie die je bij Fidiaz hebt doorgemaakt?

Toen ik bij Fidiaz begon, hield ik mij vooral bezig met de ondersteuning van andere teams en hun dossiers. Toen er bij ons kantoor op een bepaald ogenblik iemand wegging, heb ik zijn dossiers overgenomen. Ondertussen heb ik ook andere dossiers onder mijn beheer gekregen.
Vraag me niet om de functies op te sommen die ik hier heb doorlopen. Ik ben niet helemaal thuis in de functietitels die we gebruiken. Uiteindelijk is dat ook niet nodig. De titel die je draagt is niet het belangrijkste. Voor mij draait het om iets kunnen en op basis daarvan doorgroeien. Je hebt iedereen nodig om je team te doen draaien en om het werk gedaan te krijgen. Een titel speelt daarbij geen rol.

8. Heb je een 'specialiteit' in het team? Waarvoor kunnen collega's en klanten sowieso bij jou terecht?

Het programma Exact Online heeft weinig geheimen voor mij. Bij mijn vorige werkgever werkte ik al met dit programma. Mijn collega’s hier kennen het programma nog niet zo goed. Hoewel we hierop tegenwoordig meer en meer proberen in te zetten. Als Exact Online-expert weten veel collega’s mij wel te vinden.

9. Hoe zou je je persoonlijkheid omschrijven?

Ik ben een enorme flapuit. Ik stel liever een vraag te veel dan te weinig. Nooit met slechte bedoelingen, maar ik heb gewoon het hart op de tong. Ik zeg wat ik denk en draai ik niet graag rond de pot.
Verder sta ik altijd klaar voor anderen. Iedereen is welkom voor een gezellig babbeltje.

10. Waar zie je jezelf binnen 5 jaar? Hoe zou jij graag willen groeien in je job?

Ik zou zeker willen doorgroeien naar Manager Accountancy & Tax. Doorgroeien tot Director? Wie weet… Ooit. Maar dan wil ik wel eerst mijn slaap terug (lacht). Aangezien ik nog 2 kleine kindjes heb, wil ik eerst daarvan kunnen genieten. Later zien we wel weer.

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert Fidiaz bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak