Medewerker in de kijker

Share

Medewerker in de kijker: Pieter Vranckx

Pieter maakt sinds 2022 enthousiast deel uit van team Digi bij Fidiaz. Met zijn passie voor digitalisering en zijn expertise in Corporate Finance, brengt Pieter een unieke dynamiek en veelzijdigheid naar de werkvloer. Met een rugzak vol kennis en heel wat ambitie, gaat Pieter graag elke uitdaging aan. Laten we hem snel wat beter leren kennen!

Pieter Vranckx

Vader, echtgenoot én digitaal visionair.

Pieter is gelukkig getrouwd en trotse vader van 2 jonge kinderen. Hij kan al enkele jaren het prachtige Vissenaken in Vlaams-Brabant zijn thuis noemen. In oktober 2022 startte hij zijn carrière bij Fidiaz, waar hij zich vandaag voornamelijk bezighoudt met het digitaliseren van klantprocessen en het opzetten van rapporteringen. Naast digitalisatie & rapportering krijgt Pieter ook vaak te maken met diverse Corporate Finance vraagstukken. Van het inschatten van waardes tot grondige onderzoeken, Pieter manoeuvreert zich vlot door deze uitdagingen.

Een blik in de werkdag van Pieter

Een typische werkdag voor Pieter begint met een praatje onder collega’s waarbij de eerste kop koffie van de dag niet kan ontbreken. Vervolgens gaat hij aan de slag voor verschillende klanten, waarbij hij kleine en grote projecten met elkaar afwisselt. Sommige klanten hebben behoefte aan een koppeling tussen hun CRM-systeem en boekhoudpakket. Terwijl Pieter voor grotere klanten een ecosysteem van applicaties uittekent. Het ultieme doel? “Een naadloze, real-time uitwisseling van data mogelijk maken”.

“De waarde zit in de diversiteit van mijn werk”.

“Van het begeleiden van klanten bij digitalisering & rapportering tot het uitvoeren van waarderingen en due diligences, geen enkele dag is hetzelfde”, zegt Pieter over zijn werk.

Zijn motivatie haalt hij uit tevreden klanten. “Het gevoel om gewaardeerd te worden door degenen voor wie ik werk, betekent veel”. Bovendien vindt hij het geweldig om klanten te zien groeien op het vlak van digitalisering, waarbij ze zelf meer inzicht in hun cijfers krijgen.

De positieve aspecten van zijn functie? “Autonomie, het klantencontact, de afwisseling van taken en de bereidheid van zijn collega’s om elkaar te helpen”.

Binnen ons team proberen we ons te specialiseren in bepaalde softwarepakketten. Ik vind blindelings mijn weg in clouddemat/clearfacts, eenvoudig factureren, teamleader en steeds meer in diverse BI-tools voor rapportering”, vertelt Pieter.

Binnen het Fidiaz-team ervaart hij een bijzondere dynamiek. Het team zit nog in de opstartfase, maar toch heerst er al een sterke teamgeest en delen de teamleden voortdurend kennis met elkaar. Op deze manier blijft het digitaal luik binnen Fidiaz enkel maar groeien. En dat is ook de droom van Pieter zelf, verklaart hij:  “Het is mijn ambitie om door te groeien als leidinggevende van een team of om mee te wegen op het bedrijfsbeleid. Binnen het digitaal team van Fidiaz wil ik zo snel mogelijk mijn kennis in tools uitbouwen zodat het team kan groeien.”

Alvast een zeer mooie ambitie die we samen zullen nastreven. Enorm veel succes met je verdere carrière bij Fidiaz!

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert Fidiaz bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak