Medewerker in de kijker

Share

Medewerker in de kijker: Jessie De Donder

“Hey! Ik ben Jessie, mama van een prachtig dochtertje en afkomstig uit Kapelle-op-den-Bos. Ik werk ondertussen al 7,5 jaar voor Fidiaz en maakte dus al heel wat groeiperiodes van het bedrijf mee.” Toen Jessie in 2015 bij ons begon te werken, heette het bedrijf nog Etugest & Partners. Enige tijd later veranderde de naam in Finivo waarna de BlueGround-, Finivo- en Tellis collega’s zich verenigden tot het huidige Fidiaz. Als Advisor Accountancy & Tax in het kantoor van Grimbergen bouwt Jessie dagelijks mee aan het huidige Fidiaz-verhaal. Benieuwd wat ze te vertellen heeft? Lees dan zeker verder!

Jessie De Donder

 

De Speedy Gonzales die van vraagstukken houdt.

“Als je aan mijn collega’s zou vragen om me te omschrijven, ben ik ervan overtuigd dat ze zullen zeggen dat ik een echte flapuit ben. Ik ben nu eenmaal iemand die recht voor de raap is. En dat appreciëren de meesten ook wel. Daarnaast word ik ook wel eens ‘Speedy Gonzales’ genoemd. Dat komt omdat ik bepaalde zaken vaak heel snel aanpas. Zo heb ik het secretariaat al een paar keer het nakijken gegeven. Last but not least weten al mijn collega’s dat ik een open communicatie enorm belangrijk vind. Iedereen is dan ook altijd welkom voor een gezellige of oppeppende babbel”, vertelt Jessie al lachend.

Doordat Jessie zich graag met van alles en nog wat bezig houdt, heeft ze geen vaste specialiteit in haar job. Eén ding is wél zeker: wanneer ze een vraagstuk voorgeschoteld krijgt, moet en zal ze dit oplossen. Daarnaast is ze ook gekend voor haar grote netwerk. Zit je met een vraag? Jessie zal altijd wel iemand kennen waar jij bij terecht kan! Verder vindt ze het ook fantastisch om nieuwe uitdagingen aan te gaan. “Oudere collega’s begeleiden bij het gebruiken van nieuwe tools of de testpersoon zijn voor een nieuw programma? Dat zijn zaken waar je mij alleen maar een plezier mee kan doen”, vertelt ze glunderend.

Geef mij maar structuur en digitalisatie.

“Ik kom uit een gezin van zelfstandigen waardoor bezig zijn met ondernemen er al van kinds af aan inzit. Dat ik later in de accountancywereld zou werken, had ik dan ook al vrij snel voor mezelf beslist.” Na haar studies ging Jessie aan de slag in een klein boekhoudkantoor. Al snel merkte ze dat ze het kantoor toch wat te klein vond. Het was amper gedigitaliseerd en het werken was vooral ook heel ongestructureerd.

Doordat haar goede vriendin recruiter was, kwam ze bij Fidiaz terecht. “Hier was er gelukkig wél heel wat structuur en digitalisatie. Weg met die duizenden dossiers die zomaar rondslingerden”, lacht Jessie. Dat er seniors waren die hun jarenlange ervaring en kennis op hun beurt doorgaven aan de juniors, vond ze ook een enorm pluspunt, net als de mogelijkheid om door te groeien. Dat laatste was voor haar een belangrijke en doorslaggevende factor.

Een typische werkdag? Die bestaat niet!

Volgens Jessie bestaat een typische werkdag eigenlijk niet. Elke dag is anders, heel gevarieerd en vooral ook sterk afhankelijk van de verschillende deadlines. “Natuurlijk bekijken we dagelijks onze mails en starten we met onze planning. Dringende zaken worden opgevolgd, andere taken worden eventueel doorgegeven aan de junior waar ik verantwoordelijk voor ben. Je stelt nieuwe deadlines op en dan kunnen we aan ‘het echte werk’ beginnen.”

Btw-dossiers verwerken, aangiftes van personenbelastingen opvolgen, een opstart van een vennootschap begeleiden,… Het is slechts een greep uit Jessies uitgebreide takenpakket. Het is veel, maar volgens haar ook zo leuk en leerrijk.

Iedereen is welkom in de Fidiaz familie!

Jessie vindt dat ze geen deel uitmaakt van een Fidiaz team, maar wél van een grote en warme Fidiaz familie! “In het kantoor hier in Grimbergen komen wij allemaal heel goed overeen. Zowel ‘La nonna’ Greta als onze juniors: iedereen hoort bij elkaar. We zitten samen om te eten, af en toe genieten we eens van een taartje voor iemands verjaardag en ook op onze btw-drinks heerst er gegarandeerd een aangename sfeer”, vertelt Jessie vol enthousiasme.

Op naar die succesvolle toekomst.

Toen Jessie haar carrière begon bij Fidiaz had ze het geluk dat ze omringd werd door een ervaren mentor. Ondertussen kan ook zijzelf op haar beurt die kennis en ervaring doorgeven. “Sinds enige tijd heb ik de kans gekregen om een junior te begeleiden en te motiveren doorheen zijn groeiproces. Aangezien hij Franstalig is, is dat soms wel eens een uitdaging, maar daar hou ik nu net zo van!”

Binnen 5 jaar zou Jessie vooral nog wat meer zelfvertrouwen willen hebben. Ook haar ‘accountancy bagage’ wil ze doorheen de jaren steeds blijven aanvullen. “Sommige klanten denken dat wij wandelende encyclopedieën zijn, maar dat is natuurlijk niet zo. Gelukkig kan ik altijd rekenen op de ondersteuning van onze PIA experts. Samen met hen gaan we denk ik wel een mooie en succesvolle toekomst tegemoet!”

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert Fidiaz bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak