Medewerker in de kijker

Share

Medewerker in de kijker: Jana

Jana Stuyck

1. Kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Jana, 30 jaar. Ik ben afkomstig uit Bierbeek. Ik ben Office Manager voor het Fidiaz-kantoor in Leuven. Voordat ik bij Fidiaz begon, heb ik 6 jaar als zelfstandige gewerkt. Ik had mijn eigen BVBA. Als ik niet aan het werken ben, ga ik graag sporten. Ik doe aan krachtraining en boksen. Samen met enkele collega’s doe ik ook mee aan de Fidiaz Padel Cup, een nieuwe sportieve uitdaging.

2. Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Nadat ik mijn computer heb opgestart en ik al eens door mijn mails ben gegaan, bel ik meestal even met de Office Managers van de andere Fidiaz-kantoren. Om te horen hoe het met hen gaat en wat er bij hen allemaal op de planning staat. Omdat mijn job heel gevarieerd is, ziet geen enkele dag er hetzelfde uit. Maar dat maakt het net boeiend. Ik weet waar mijn prioriteiten liggen, zo kan ik zelf mijn planning maken.

Omdat mijn job heel gevarieerd is, ziet geen enkele dag er hetzelfde uit. Maar dat maakt het net boeiend. - Jana Stuyck

3. Waarom ben je bij Fidiaz gestart?

Aangezien ik een hele tijd als zelfstandige gewerkt heb, was ik op zoek naar een job als bediende. Als zelfstandige ben je altijd aan het werk. Niet dat er nu geen ruimte is voor overuren, maar ik wou toch wat meer structuur. Verder miste ik een goede band met collega’s, omdat je natuurlijk minder rechtstreekse collega’s hebt. Zo ging ik op zoek naar een job bij een boekhoudkantoor in het Leuvense waarbij ik de administratie voor mijn rekening kon nemen.

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe job kwam ik eerder toevallig bij Fidiaz terecht. Ik kende het kantoor voordien niet. Maar door de fijne intakegesprekken met Sandy en Leslie was ik meteen verkocht. Ik voelde dat er een klik was. Onze verwachtingen lagen duidelijk op dezelfde lijn, waardoor ik meteen wist dat ik goed zat.

Waarom een boekhoudkantoor? Omdat ik hiervoor een eigen BVBA had, was ik al thuis in het btw-verhaal, de jaarrekeningen en de boekhouding. Weliswaar langs de andere kant, maar ik had er dus wel al wat kennis van. Nu begrijp ik ook waarom mijn boekhouder altijd achter mijn veren zat om ervoor te zorgen dat alles tijdig in orde zou zijn. Nu ben ik zelf die persoon (lacht).

Nu begrijp ik ook waarom mijn boekhouder altijd achter mijn veren zat om ervoor te zorgen dat alles tijdig in orde zou zijn. Nu ben ik zelf die persoon (lacht). - Jana Stuyck

4. Wat is je motivatie? Waarom doe je wat je doet? Wat geeft jou voldoening?

Doordat we werken met strakke deadlines, waar vaak ook boetes aan verbonden zijn, word ik elke dag weer gemotiveerd om ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes in orde is. Ik durf al wel eens dat extra telefoontje te doen naar klanten om er zeker van te zijn dat alles op tijd klaar is. De ene dag gaat dat al makkelijker dan de andere, maar samen slagen we er in alles tot een goed einde te brengen. Daar haal ik mijn voldoening uit.

5. Hoe ervaar je het werken in een Fidiaz Team?

Mijn collega’s zijn goud waard. Elke middag eten we samen, na de werkuren komen we samen voor een wedstrijdje padel of doen we andere leuke dingen. Zo zijn we onlangs nog gaan lasershooten en achteraf een hapje gaan eten. Ik kom graag werken, want mijn collega’s zijn méér dan gewoon collega’s. Iedereen staat open voor vragen en iedereen helpt elkaar. Niet alleen mijn collega’s in Leuven, ook bij de collega’s in de andere Fidiaz-kantoren kan ik altijd terecht. De Fidiaz Padel Cup en de btw-drinks zorgen er onder meer voor dat iedereen over heel Fidiaz zich met elkaar verbonden voelt. Dat is fijn. 

6. Wat zijn de positieve kanten van jouw functie?

Wat ik het meest apprecieer aan mijn functie als Office Manager is het feit dat ik met veel mensen in contact kom. Daarnaast heb ik veel variatie in mijn takenpakket, wat mijn job natuurlijk heel interessant maakt. Er zijn veel nieuwe zaken die op mijn pad komen. Ik hou wel van wat uitdaging. Die zelfstandige-mentaliteit ben ik nog niet verloren.

7. Kan je een beschrijving geven van de evolutie die je bij Fidiaz hebt doorgemaakt?

Omdat ik in het begin nog wat ruimte over had in mijn takenpakket, heb ik de vraag gesteld of ik nog wat meer taken kon opnemen. Hier bij Fidiaz hebben ze goed geluisterd naar mijn verwachtingen. Ik heb zelf mogen aangeven wat ik zag zitten en wat niet. Dat heb ik enorm gewaardeerd. Zo is mijn functie doorheen de tijd heel wat veranderd. Daar ben ik alleen maar dankbaar voor.
Als persoon ben ik ook socialer geworden. Een babbeltje met collega’s, dat is toch iets wat ik miste toen ik zelfstandige was. Zeker als ik kijk naar de andere Office Managers, je kan ze altijd opbellen. Iedereen staat voor je klaar. Zo wordt onze band alsmaar sterker.

8. Heb jij een ‘specialiteit’ in het team? Waarvoor kunnen collega’s en klanten sowieso bij jou terecht? 

Ik ben de enige die de afspraken inplant in de agenda. Samen met nog 2 andere collega’s ben ik ook verantwoordelijk voor de facturatie van het kantoor in Leuven & Mechelen. Verder regel ik de praktische zaken als er nieuwe werknemers bij ons beginnen. Ik loods hen een beetje door het onboardingsproces. Als er iemand vragen heeft over de praktische zaken hier op kantoor, mogen ze altijd bij mij aankloppen.

9. Hoe zou je je persoonlijkheid omschrijven? 

Ik ben iemand goedlachs, ik probeer altijd het positieve te zien in dingen. Al valt er eens iets tegen, ik probeer altijd plezier te maken. Als je aan mijn collega’s zou vragen om mij te omschrijven denk ik dat ze vast en zeker zeggen dat ik graag lach en mopjes maak. Mijn ongeduldig kantje zullen ze ook wel benoemen, denk ik. Ik ben een doorzetter. Als ik ergens aan begin, wil ik het tot een goed einde brengen. Zo ben ik ook ietwat ongeduldig, wat dan weer een mindere eigenschap is (lacht).

10. Waar zie je jezelf binnen 5 jaar? Hoe zou jij graag willen groeien in je job? 

Wat ik nu zo fijn vind aan mijn functie als Office Manager is het feit dat het een job is met veel afwisseling & variatie én dat er genoeg uitdaging is. Dit zorgt ervoor dat ik gemotiveerd ben en altijd met een glimlach naar het werk ga. Over 5 jaar hoop ik nog steeds dezelfde variatie en uitdaging te vinden in mijn job bij Fidiaz.

Over 5 jaar hoop ik nog steeds dezelfde variatie en uitdaging te vinden in mijn job bij Fidiaz. - Jana Stuyck

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert Fidiaz bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak