Medewerker in de kijker

Share
Maak kennis met Kiefer

Kiefer in 10 vragen

Hij begon als een verlegen, schuwe starter, maar groeide uit tot het feestbeest van Fidiaz! Na een ietwat atypisch parcours, kwam Kiefer thuis bij ons. Hij vond hier niet alleen de job van zijn leven, hij vond ook zichzelf terug. Steeds te vinden voor een potje pool of padel met collega’s, maar ook bereid om “the extra mile” te gaan voor de klant. Maak kennis met Kiefer! 

Kiefer De Turck

10 vragen voor Kiefer

1. Kan je jezelf even kort voorstellen? 

Ik ben Kiefer, 29 jaar. Ik ben afkomstig uit de Brusselse rand. In 2015 behaalde ik mijn bachelordiploma Accountancy & Fiscaliteit aan de KHLeuven (nu UCLL). Dan ben ik meteen gestart bij mijn stagebedrijf, Deloitte, als belastingconsulent. Nadien werkte ik nog een half jaar bij Arval als klanten- en financieel analyst, maar deze functie was niet wat ik ervan had verwacht. Ik heb toen een korte pauze ingelast en gefocust op het vinden van mezelf, waar ik naar op zoek ben in het leven. Ik werkte toen voor goede doelen, stak een handje toe in horecazaken,... Sinds november 2020 ben ik aan de slag bij Fidiaz. 

 

2. Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Wanneer ik aan kom op kantoor, gewoonlijk tussen acht en half negen, zet ik onmiddellijk muziek op. Ik kan niet werken in stilte. Dan begin ik met inboeken, balansen maken,,... en dan neem ik middagpauze. Door de dag heen ga ik af en toe eens biljarten en dan werk ik verder tot vijf, zes uur. Hoe de dag eruit ziet hangt ook af van hoe ik me voel. Ik zorg gewoon dat het werk gedaan is. Dagen zijn nooit dezelfde, maar genoeg praten met de collega’s en mijn muziek zijn wel een constante. 

 

3. Waarom ben je bij Fidiaz gestart?

Ik was in gesprek met twee boekhoudkantoren. Mijn tweede gesprek bij Fidiaz met Els Watzeel gaf voor mij de doorslag. Els is rechtuit in haar communicatie en geeft je haar vertrouwen als je het verdient. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van haar team. Voor ik begon, had ik al van Wim D’haese gehoord hoe de sfeer hier was. Sommigen zijn niet enkel collega’s maar ook echt kameraden geworden. Het is hier een familie, op het einde van de sollicitatie zeiden ze dat ook: “Welkom bij de familie”.  Vanuit die grote familie werken we samen. Zo kan je ook altijd meer bereiken. 

 

“Het is mijn missie om het beroep down to earth te houden. Om financiën begrijpelijk te houden voor de klant, ga ik “the extra mile”. - Kiefer De Turck 

 

4. Wat is je motivatie?

Ik haal voldoening uit mensen helpen en vind bezig zijn met financiën motiverend. Het is mijn missie om het beroep down to earth te houden. Hiervoor ga ik “the extra mile”, wanneer iemand niets weet over financiën zal ik er alles aan doen om het begrijpelijk te maken. Dit is natuurlijk onze job. Ik kreeg ooit van iemand het compliment: “Je bent de meest down to earth boekhouder die ik ooit heb ontmoet”. Daarvoor zijn we er ook, de dingen begrijpbaar maken. 

 

5. Hoe ervaar je het werken in Fidiaz Team?

Zeer positief. Ik voel mij hier thuis. Eén van mijn mentors, Lars, is even oud als ik. Dit vind ik een groot voordeel. Daarnaast heb ik fijne collega’s en probeer ik met iedereen een goede band te onderhouden. We zien elkaar ook buiten de werkuren regelmatig, om bijvoorbeeld te gaan padellen. Het is een familie en ik kom met veel plezier naar het werk. We werken ook heel veel samen. Eén plus één is niet twee, als je goed samenwerkt haal je hier veel meer uit. Soms worden we bekeken als saaie boekhouders, maar niets is minder waar! 

 

6. Wat zijn de positieve eigenschappen van jouw functie?

Bij Fidiaz heeft men begrip voor privé-omstandigheden. Je kan binnen het team ook echt jezelf zijn, er is een plaats voor ieders persoonlijkheid. Daarnaast krijg je hier heel veel mogelijkheden om door te groeien. Je kan seminaries volgen, studeren, je kan je eigen pad uitstippelen. Zo lang het werk gedaan is, kan je gebruik maken van glijdende uren. Inhoudelijk is het heel interessant dat je over alle facetten van Accountancy, Tax of andere departementen kunt leren. 

 

“Bij Fidiaz ben ik niet alleen een betere boekhouder geworden, ik ben ook als mens enorm geëvolueerd.” - Kiefer De Turck

 

7. Kan je een beschrijving geven van de evolutie die je bij Fidiaz hebt doorgemaakt?

Ik ben begonnen als verlegen, schuwe starter en ondertussen ben ik het feestbeest van Fidiaz (lacht). Waar ik vroeger enkel aankopen en verkopen boekte, vertrouwen mijn seniors mij nu ook om complexe taken tot een goed einde te brengen. Ik sta ook altijd paraat om een collega te helpen. Van vragen over wagenfiscaliteit, IT, intracommunautaire aangiftes of eerder algemene vragen, men kan bij mij terecht. Bij Fidiaz ben ik niet alleen een betere boekhouder geworden, ik ben ook als mens enorm geëvolueerd.

 

8. Wat vind je het leukste aan je job? 

De collega’s. We hebben hier een “work hard play hard”-mentaliteit. Na een drukke btw-periode waarin iedereen het beste van zichzelf gegeven heeft gaan we samen op restaurant. De teambuildings en de activiteiten zorgen ervoor dat de sfeer nog beter zit. Het werk vind ik inhoudelijk natuurlijk ook interessant, anders zou ik het niet blijven doen, maar de sfeer is toch wat ervoor zorgt dat ik blijf. Ik probeer hier dan ook zelf mee voor te zorgen.

 

“Samen tot aan de eindmeet komen is voor mij het belangrijkste.” - Kiefer De Turck

 

9. Hoe zou je je persoonlijkheid omschrijven? 

Ik beschrijf mezelf als energiek, rechtuit, een teamplayer maar ook wel een sterk karakter. “What you see is what you get”, is mijn motto. Als ik niet akkoord ben of iets is fout in mijn ogen, heb ik er geen probleem mee om dat te zeggen. Stel dat er verschillende manieren zijn om een dossier af te handelen, dan zal ik altijd de meest correcte manier kiezen. Ik ben niet bang om mezelf bloot te stellen en ervoor te gaan, maar ik aanvaard ook kritiek. Ik kan ook bescheiden zijn en mijn fouten toegeven. Hier leer je uit. Samen tot aan de eindmeet komen is voor mij het belangrijkste.

 

10. Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

Ik wil graag mijn ITAA titel behalen. Hiervoor ben ik momenteel bezig met de toelatingsexamens, als ik hiervoor geslaagd ben begint mijn stage van drie jaar. Dat is mijn doel op professioneel vlak, het behalen van de titel. Ik zie mezelf in de verre toekomst misschien wel naar het buitenland gaan, hier heb ik altijd wel iets voor gevoeld. Buiten Fidiaz werk ik bijvoorbeeld mee aan een dossier van een NGO met een project in Azië. Op dit gebied wil ik misschien wel verder gaan. 

 

Doe je zaak groeien. 

Al meer dan 48 jaar lang begeleidt en adviseert Fidiaz bedrijven en ondernemers op het vlak van boekhouding en fiscaliteit. Kom nu te weten hoe wij jouw zaak versterken.

Plan een afspraak